APRIL 2006
Om du kommit hit via en webbring, klicka här för att se hela sidan

TILLBAKA TILL ARKIVET

Torsdag 31/8-2006 (17:53)
LITE BÄTTRE, AF & RÄKNINGSJÄVLARNA
Idag är det lite bättre. Inte lika ont i kroppen, inte lika hängig och inte lika ont i halsen. Något positivt iaf =)

Mindre positivt är det att betala dom där förbannade räkningarna. Jag mår sååå kass varje gång det är dags, men nu var det verkligen värre än värst. Fick bara ut ca 6000 den här månaden, vilket innebär ett tapp på ca 2500. Hade inte dagar så det räckte längre. Hade dessutom flera extra räkningar den här månaden. Fy FAN rent ut sagt! Ge mig ett jobb med en normal lön så att pengarna räcker!

I morse var jag på AF på möte med min handledare eller vad dom nu kallas. Jätte-go kvinna som verkligen gav mig en kick! Hon trodde inte att jag skulle behöva vara arbetslös värst länge med den kompetensen jag har. Hoppas det stämmer! Fick avslag på det jobbet jag sökte igår redan idag så inte känner jag mig värst "het" på arbetsmarknaden. Tyvärr!

Just nu är några vänner till oss i Göteborg med sin ena son. Pappan i familjen ringde nyss och berättade att dom precis lämnat sonen på operation. Tänker på dom massor och håller alla tummar och tår för att allt fixar sig. Vet ju precis hur det känns. Man är så utlämnad man kan bli i det läget. Så, extra kram till er familjen E!!!!!

Onsdag 30/8-2006 (15:53)
ONT
Börjar kännas som klagoboken istället för dagboken det här. Har haft grymt ont i benen i natt och mår i allmänhet kass. Sov oroligt hela natten. Vaknade först av klockan när C skulle upp, somnade om och vaknade av telefonen. C:s skjuts till jobbet var sjuk. Han fick alltså ta bilen. Sen fick han komma hem och köra jr till dagmamman. Och nu är han hemma sedan 14.00 då han hämtade jr. Tack älskling!!!

Det verkar som om det kan bli en kanonbra lösning för mini och barnomsorg oxå. Än törs jag inte skriva om det här, men imorrn har jag förhoppningsvis klartecken och kan yppa det. Är lite vidskeplig :)

Jr är helt slut idag och gråter hela tiden när något går emot honom. Kanske har han en förkylning på g? Mini är täppt i näsan, men i övrigt pigg.

Ikväll blir det tacos och lite tv. Tidig kväll oxå hoppas jag! Skulle kunna lägga mig nu och somna på stört. Men än är det några timmar kvar att hänga i. C ska träna vid 18-tiden. Sen blir det mat och mys!

jamen just ja, det måste jag ju skriva om (helt för min egen skull), jag har ju slutat med nässpray sedan 2 veckor tillbaka. Jag hade slut, men av nån anledning kom jag inte till apoteket. Fick alltså genomlida en natt med täppt näsa. Nästa dag använde jag Rhinocort och sen dess har jag inte använt nässpray!!!! Jag hade varit beroende i 6 år så för mig är det här sanslöst, otroligt, suveränt, underbart! Thats alles för idag! kramis

Tisdag 29/8-2006 (19:59)
HÄNGIG
Jag är fortfarande hängig och har förmodligen feber, men huvudvärken är något bättre. Har däremot fått ont i kroppen istället. Axlar, händer, lår är värst. Men nån snuva har jag inte ännu. Konstigt! Men jag klagar inte över att den inte kommit, tvärtom!

Mini har inte fått vara på dagis idag pga att jag inte är frisk så vi har varit hemma hela dagen. Jr har varit hos sin dagmamma 9-14. Jag har inte orkat göra så mycket idag heller, men jag har åtminstone knåpat ihop en lasagne nu ikväll. Med hjälp av Knorr. Deras Bechamelsås är sååå god och så enkel att använda, men såååååå dyr!!!! Gott blev det iallafall, men jag hade lite för mycket vitpeppar i köttfärsen. Ätbart var det iallafall.

Nu har jag sökt ytterligare ett jobb. Och det här jobbet vill jag faktiskt ha! Håll en tumme eller två för att jag får det, ok? Det jag sökte förra veckan fick jag inte, och det tackar jag för :)

Har inte så mycket att berätta eller kommentera idag, så det här får räcka. Kramis

Måndag 28/8-2006 (10:37)
HUVUDVÄRK & HALSONT
Festen i lördags var kul! Jag var hemma nån gång runt 4-snåret tror jag. Vad jag inte räknat med var att jag skulle bli sjuk på kuppen. Missade mini-festivalen igår. Jätte-trist!!!

Igår låg jag nästan hela dagen. Förstod att det inte var för att jag var bakis, för det här var något helt annat. Världens huvudvärk hade jag oxå hela dagen och inga tabletter hjälpte. Även i natt vaknade jag med grym huvudvärk och den håller i sig än. Väntar i skrivande stund på att morfar ska hämta jr så att jag kan vila när mini sover. Det spränger bakom ena ögat och är misstänkt likt migrän som inte riktigt brutit ut. Nu är det *peppar peppar* många år sedan jag hade riktig migrän. Hoppas jag kan hålla det i schack med piller. Annars är det bara för herr C att masa sig hem från jobbet och det är inte så kul.

Som grädden på moset så har jag även ont i halsen. Svullna mandlar....halsfluss? Hoppas inte! Vill nu bara krypa i säng och soooova! Tror visserligen inte att jag har feber. Håll en tumme eller två för att jag piggnar till fort!

Nu orkar jag inte skriva mer idag...återkommer när orken finns igen. Kramis

Lördag 26/8-2006 (13:06)
ELALLERGI, HOME ALONE & FEST
Om man utsätts för väldigt mycket el, kan man få elallergi då? I så fall lär någon i vår familj få det. Alltså, det är jag och barnen hemma idag för C är på nån styrkelyftstävling. Jr har kompis. Min dator är på. C:s dator är på. Playstation 2 och TV är på. TV:n i jr:s lekrum är på. Hujedamig! Barnen kan nämligen inte göra en sak mer än 5 minuter i taget så nu varvas det mellan C:s dator, PS2 och video i lekrummet. PHU!!!!!

Ja, jag är ensam idag. C kommer nån gång i kväll och då ska vi på fest. Ska bli sååå kul!

Om någon möjligtvis har spelat "Pirates of the Carrabean" på PC så har en fråga: Hur tar man sig in i grinden i början när man har dödat några soldater, öppnat två kistor och får upp en dödskalle nära grinden? Vi trycker på 6:an, men då håller han bara i veven och vevar inte. Skumt! Nån som har nåt tips??

I övrigt så är jag trött och sliten och har väldigt kort stubin. Nej, jag är INTE gravid! Fast med tanke på figuren skulle man kunna tro det. Jag är nog bara fruktansvärt uttråkad och behöver stimulans. Jr är fruktansvärt krävande just nu och säger säkert mamma minst 200 gånger på en dag. Och lyssnar, det gör han INTE överhuvudtaget. Han kör sitt race och vi blir ovänner och jag vet inte vad jag ska göra. Nån mer som känner/känt så? Är jag ensam om att vara trött och grinig morsa? Min paus förra helgen räckte inte. Inte för att jag behöver åka hemifrån, men jag behöver att vi är TVÅ som samarbetar. C är suverän på att göra det mesta hemma såsom barnen, dammsugning, tvätt osv så det är inte honom jag klagar på. Jag vet inte ens vad jag klagar på. Jag saknar bara ork!! Hoppas jag kan ha kul ikväll iaf! Kramis

Fredag 25/8-2006 (11:15)
ETT ICKE FUNGERANDE SYSTEM
Blir faktiskt skogstokig när jag läser om Lisa på Aftonbladet.se. Hon har flera läkarintyg men får hon ersättning? Nej nej nej, för det har Försäkringskassans förtroendeläkare bestämt, hon är arbetsför! Och han har inte ens träffat henne. Nu vräks Lisa från sin lägenhet eftersom hon inte fått någon sjukersättning och därmed inte kan betala hyran. FY FAN rent ut sagt! Vafan är det för land vi lever i? Varför har vi försäkringskassan överhuvudtaget när ingen får sjukpenning fast dom varit hos flera olika läkare som alla säger samma sak. En läkare sjukskriver väl inte för nöjes skull? Man får väl inte intyg på intyg om man är frisk? Eller? Jävlar, jag blir så arg att jag kokar över! Visst, föräldrapenning och liknande kan Försäkringskassan hålla på med, men dom ska banne mig inte avgöra vem som är frisk och vem som är sjuk, det har vi läkare till! Först betalar man läkarbesöken som kan bli många innan allt är utrett och sen ska man nekas ersättning. Och detta leder till ekonomisk kris, vilket i sin tur leder till kronofogden och i värsta fall vräkning. Och vad kan vi göra? Tacka och ta emot och säga ja och amen till detta? Ja, vad har vi för val? Gå för guds skull inte och bli sjuk, det kan vara din biljett till landet ingenstans där du inte har mat för dagen och tak över huvudet. Jävla fascistfasoner!

Jo, jag är väl medveten om att det finns människor som uppbär sjukpenning fast dom inte borde. Men såååå många kan det väl ändå inte vara att resten av Sveriges befolkning automatiskt klassas som fuskare? Det är ju dessutom ganska kränkande att vara sjuk och inte bli trodd. Och är det något som ger bekymmer så är det avsaknaden av pengar. Så den som redan har en depression....mår den bättre då när inte räkningarna kan betalas? Skulle inte tro det va!

Ja, där gick jag igång lite...och inte så lite heller. Känner hur det hettar i ansiktet!!!! Idag är jag hemma med båda barnen och vi har än så länge inte gjort mycket. Jr får inte gå ut själv nu när skolan har börjat eftersom han hela tiden går dit och pratar med dom större barnen. Han är lite sur för det, men so what, han får inte gå dit helt enkelt. Ikväll kommer F (se gårdagens inlägg) och förhoppningsvis kan vi grilla. Om inte, jag då lagar jag nåt annat. Ska bli så kul iallfall! Imorrn är det fest på Grinder MC och både jag och C ska dit. Hoppas det blir bra väder bara eftersom det är utomhusfest.

Trevlig helg!

Torsdag 24/8-2006 (16:06)
LÄNKAR PÅ NÄTET, POLYGAMI
Det är bra finurligt det här med Internet. Alltså, idag har jag gjort som vanligt, jag har surfat runt lite. Hamnade hos Ankie där jag blev om inte skogstokig så jävligt irriterad på en viss person som tror sig vara BÄST på det mesta verkar det som. Jag la mig i debatten så klart! Det fanns andra som kommenterat i bloggen oxå och jag blev lite nyfiken på Redangel och surfade in på hennes sida. Eftersom jag aldrig besökt henne förut läste jag några inlägg. Där hittade jag en länk till en snubbe som har micros som hobby! Ja, du läste rätt. Han har microvågsugnar och vad man kan göra i dom som hobby. Adressen (som givetvs är en länk) är http://www.minmikro.info/. Om du inte har något alls för dig, så kika in där.

Idag har jag och C varit med mini på dagis. Han tycker att det är jätte-kul, men han blir hemskt trött. Efteråt var vi till barnkliniken och det gjordes ett ultraljud på hjärtat. Det såg ok ut så nu väntar vi bara på kallelsen från Göteborg.

Jr åkte med en kompis hem från dagmamman idag så vi tog en paus efter maten här och sov en dryg timme. Skönt!! Men nu är jag seg och har inte riktigt kommit igång igen. Har massor att göra, men det hinns väl. Måste iallafall ta tag i övervåningen och all ren tvätt där. Och vi har ju ett stort rum där som idag inte används alls i princip. Det är meningen att jr ska flytta in där, men när? Jag hade mitt kontor där förut och nu är det bara en enda röra allting. All plast står där oxå..kartonger, bokhyllor överfyllda med Tupperware.

Igår hade jag faktiskt lite energi. Plockade och grejade och tvättade till och med ett fönster. Igår kväll var M här och käkade kräftor. Imorrn kväll kommer The_Evil_Beaver hit och vi ska grilla om vädret tillåter. Ska bli såååå kul att ses igen. Vi har inte setts sen i januari -05 då hon tog sitt pick och pack och flyttade till Jönköping. SKITKUL ska det bli!

Jomen just ja...höll på att glömma. Det är ju väldigt i ropet med polygami just nu. Såg på Tyra Banks show förut som hastigast och det var ämnet för dagen. Det har varit mycket skriverier och tv-program om detta sista tiden. För mig känns det helt främmande att dela C med någon annan. Kan inte för mitt liv tänka mig att dela med mig där. Vad tycker du? Är det ok att ha flera partners i ett äktenskap? Kan du tänka dig att låta din tjej/kille ligga med andra än dig själv? Jag kanske är gammalmodig, men för mig skulle det betyda att jag inte älskar den jag lever med om jag kan tänka mig att låta honom dela säng med andra. Eller är det jag som är trångsynt? Är det kanske det som ÄR kärlek, att låta partnern ha sex med andra? Visst kan man ha sex utan känslor, men inte om man respekterar den man lever med. Eller? Som singel är det väl helt ok att ha fler än en partner, men som gift eller sambo? Jag tycker det är intressant att lyssna på dessa människor som ägnar sig åt polygami. Hur dom tänker, hur dom får det att fungera. Men för mig är det helt och hållet uteslutet. Jag dömer dom inte, för funkar det för dom, go ahead...! Vore intressant att höra vad ni som läser här tycker om detta ämne. See ya!

Tisdag 22/8-2006(14:59)
UTMANAD
Jag har blivit utmanad av The_Evil_Beaver och antar så klart utmaningen.

4 arbeten jag haft i mitt liv:
 1. Bensinmacksbiträde
 2. Bildlärare
 3. Vårdbiträde
 4. Kontorsassistent
4 filmer jag kan se om och om igen:
 1. Titanic
 2. Torsk på Tallin
 3. Braveheart
 4. Dum Dummare
4 städer jag bott i:
 • Här blir det ju inte mer än den lilla håla jag för närvarande bor i
 • 4 TV-serier jag gärna ser:
  1. Seinfeld
  2. Frasier
  3. Desperate Housewives
  4. Vänner
  4 ställen jag gärna vill åka till:
  1. Paris
  2. England och hälsa på Marie
  3. USA
  4. Lökken (igen)
  4 webbsidor jag besöker dagligen:
  1. Aftonbladet.se
  2. Blocket.se
  3. Hemnet.se
  4. DagensTV.com
  4 favoriträtter:
  1. Oxfilé
  2. Pizza
  3. Kräftor
  4. Räkor och vitt vin
  4 ställen där jag trivs:
  1. Hemma
  2. Sommarstugan
  3. Vid datorn
  4. I soffan
  2 bloggare jag vill utmana:
  1. Fixig
  2. Manta
  Jag har varit på arbetsförmedlingen och jag har sökt mitt första jobb på ca 12 år. Det ligger en bra bit härifrån så skulle jag få det blir det låååååånga dagar. Samtidigt vore det skitkul att få det första jobbet man söker på så många år. Men nä...i ärlighetens namn vill jag faktiskt inte ha det. Over and out

  Måndag 21/8-2006 (22:43)
  TUPPERWARE JUBILÉE
  Hemma igen efter en hektisk, trevlig, rolig men energikrävande helg i Göteborg och Tupperware konferens. Helena hämtade mig här hemma på fredag morgon. Mamma och pappa hämtade barnen en stund innan. Vi for mot Göteborg men vi stannade först till i Trollhättan och köpcentret Överby för lite shopping och mat. Sen for vi vidare och stannade i Surte (tror jag) och handlade lite vitt vin. Vi var framme vid Gothia Tower nån gång vid 14.30 tror jag.

  Vi checkade in och tog en dusch, bytte om och sen begav vi oss till distributörens rum. Där fick vi lite vin och sen knackade det på dörren. Det var room-service som kom med en stor flaska champagne samt choklad för att vi klarat nåt mål vi fått i shipet. Kul!!! Sen tog vi taxi allihop (10 st) till Casino Cosmopol. Där hade alla svenska deltagare på konferensen bokats in för middag och spel. Tyvärr blev allt en stor flopp eftersom:
  1. Vi fick maten en timme efter att dom serverat det glas med vin som ingick i priset
  2. Maten var inte äcklig, men knappt varm och det var väääldigt lite mat
  3. Vid spelborden var det minimun insats på de flesta bord och det var höga insatser


  Vi hade dock trevligt, men jag skulle aldrig rekommendera någon att åka dit som vi gjorde, alltså komma som sällskap och beställa mat etc i förväg. Då är det bättre att gå dit som privatperson och äta a´la carte tror jag, för den maten såg ruskigt god ut och dom fick ungefär 4 ggr så mycket mat på sina tallrikar. Synd att dom inte tänkte längre än näsan räcker. Jag menar, vi var ca 150 st från hela Sverige som kunde ha varit nöjda ambassadörer för Casino Cosmopol. Nu tror jag dom fick 150 missnöjda såna som inte kommer att rekommendera någon att åka dit. Den marknadsföringschefen borde sitta löst till!

  Efter Casinot gick jag och Helena till Palace som ligger vid Brunnsparken. Där tog vi en cider och tittade på folk innan vi tjuvåkte spårvagn till Korsvägen där hotellet ligger. Jag var fortfarande hungrig så det blev en kokt i bröd på Pressbyrån innan vi åkte upp till 17:e våningen och vårt rum. Vi hade Universeum precis nedanför och en del av Liseberg som utsikt. Efter en dusch och lite prat så somnade jag till tv:n nån gång vid 1-tiden på natten.

  Klockan 6.45 på lördag morgon klev vi upp, duschade och begav oss till frukostmatsalen. Där åt vi frukost och sen började konferensen 9.00! Vi fick se såååå mycket roligt och nytt i Tupperware och vi fick mycket roligt med oss hem. Jag har tystnadsplikt fram till söndag så tyvärr kan jag inte yppa nåt här just nu. Vid 16-tiden var konferensen slut och vi fick nån timme på rummet innan det var dags att byta om till Fun-night! Det är alltid maskerad på lördag kväll och så även denna gång. Helena och jag slappade en stund och sedan blev det bråttom att fixa till utstyrseln. Vi var.....Marilyn Monroe alla 10 från vårt ship! Jag borde ha haft en skylt med texten "Marilyn, om hon levt ända tills nu" för ungefär så såg jag ut :)

  Vi hade en snabb träff på distributörens rum innan vi begav oss till middagen. Det var 3-rätters som brukligt är när det är Tupperware. Lägg märke till rimmet jag ofrivilligt fick till där :)

  Vi fick många positiva kommentarer om vår kostymering. Vi blev till och med fotade många gånger och hade jag inte sett ut som en Marilyn a´la 65 år hade jag helt säkert haft en filmkarriär att se fram emot *fniss*. Efter middagen var det dags för uppträdande. Alltså, jag säger bara WOW!!!!!! Gruppen After Beach uppträdde och bättre coverband får man leta efter. Vilket drag! Undrar bara vad dom hade förväntat sig när dom fick veta att dom skulle spela för ca 1200 Tupperware konsulenter från hela Norden och Baltikum. Jag har en viss känsla för vad dom trodde sig möta. Men tji fick dom! Vi sjöng, vi hoppade, vi dansade, vi njööööt! Ska jag nånsin arrangera någon större fest och ha ett band som spelar så är det dom!

  Dom slutade spela kl. 01.00 och då gick vi vidare till hotellbaren. Där beställde jag ett glas mjölk och sen gick vi upp på rummet. Vi låg och pratade till strax efter 2.30 och jag tror jag somnade nån gång efter 3. Det var en trött Monkan som vaknade av väckarklockan 7.00 på söndagen.

  Efter frukost var det konferens igen kl 9 och vi slutade ca 14.00 och då skyndade vi oss att checka ut. Jag var astrött på vägen hem och sov en liten stund i bilen. Väl hemma runt halv åtta på söndag kväll blev det gos med jr och mini och mannen. Skönt att vara hemma igen! Nu är jag så trött att jag bara måste gå och sova. Skriver mer nån annan dag. Kraaaaaaaaaaaaam

  Torsdag 17/8-2006 (18:05)
  PACKAR
  Ja, nu är hela matsalsbordet fullt med sånt jag ska ha med mig till Göteborg och Tupperwarefestivalen. Ska bli sååå kul och sååå skönt att få ett break i vardagen. Är helt slut mentalt och behöver en liten paus. Älskar min underbara familj men ibland så behövs det som sagt ett litet break.

  Vi har varit på dagis idag jag och mini och han tycker verkligen att det är kul. Men oj så trött han blir! Efter en timme är han så trött att han nästan somnar sittandes. Personalen är underbar och jag har absolut inget negativt att säga om varken dom eller rektorn. Dom har så rätt och jag känner ju själv att mini är för "liten". I utvecklingen är han som 9 månader ungefär, men han är 14 månader på pappret. Detta är tydligen ganska vanligt hos hjärtbarn. Att dom är senare i utvecklingen, men dom brukar hinna ikapp när dom blir större.

  Kommunen vi bor i har alltid varit tillmötesgående när det har gällt jr, så det känns inte som ett alternativ att hänga ut dom i pressen. Däremot skulle jag mer än gärna strida och gå till pressen när det gäller FK. Jag tycker deras regler och lagar är allt annat än anpassade för individer. Det är en lag som gäller, oavsett problemets art och det finns ingen flexibilitet.

  Men nu ska jag ge fullständigt F*N i problemet och bara njuta av helg fylld med god mat, underhållning och massor av P L A S T! Återkommer med fullständig rapport efter helgen! kramis

  Uppdaterat onsdag 16/8-2006 (18:04)
  NOPP, SÅ LÄTT SKA DET INTE VA
  Efter mitt senaste inlägg ringde FK tillbaka. Att få tillfällig föräldrapenning var så klart inte möjligt. Och han är för liten för dagis. Jaha, vad gör vi nu då??? Ett alternativ är att jag betalar för en barnomsorg som jag inte kan utnyttja och låter mini vara hemma ändå och hoppas på gudskelov att jag inte blir utkommenderad i åtgärd eller får ett jobb. Låter det ok?? Inte i mina öron! Men har vi något annat alternativ? Inte just nu iallafall. FK tyckte att jag kunde söka vårdbidrag, men hallåååååå... det finns ju inte en chans i h-vete att jag får det, med tanke på att det finns barn som är mycket mycket sjukare än mini som inte får vara hemma med sina föräldrar just pga att de nekas vårdbidrag. Att söka det och få ett nej gör mig bara mer arg och besviken på alla lagar och förordningar så jag skiter i det. För inte alls längesen var det en artikel i tidningen om en familj som har ett barn med leukemi, och trots att läkarna förbjudit att barnet vistas på dagis i infektionstider så fick inte föräldrarna vårdbidrag. Hur stor är då chansen för mig??? Näää....skulle inte tro det va!?

  Jag har fått huvudvärk av allt byråkratiskt tjafs idag och jag ska dessutom snart ha lingonvecka så jag är inte på STRÅLANDE humör just nu. Jr gjorde mig dessutom livrädd tidigare idag så han har utegångsförbud. Han stack från gården och hade gått till kiosken, mitt inne i centrum. Det är inte mer än ca 2-300 meter härifrån så det är inte långt, men det har inte med saken att göra. Han FÅR inte gå dit, han är ju 5 år!!!!! Min dag har alltså varit en sån där man lika gärna kan stryka ur almanackan direkt.

  Ingen upplyftande läsning hos mig idag...men JAG mår mycket bättre om jag får ösa ur mig skiten. Tror jag! Ska ta mig ett pokerspel på Falcon Poker och se om humöret lättar lite. Over and out

  Onsdag 16/8-2006 (13:35)
  DAGIS??
  Igår började jag att skola in mini på dagis. Eftersom jag känner två av personalen så kändes det bra, men ändå kändes det lite konstigt. Mini är ju inte som dom 14 månader han faktiskt är, utan verkar betydligt yngre. Han har fortfarande inga tänder, han kryper inte, han sitter inte långa stunder etc. Att lämna honom på dagis skulle betyda att en personal av tre skulle vara fullt upptagen med bara mini.

  Idag när jag var där så kom rektorn och hälsade på. Han tycker oxå att mini är för liten för att börja på dagis. Han är ju för liten i den bemärkelsen att han inte kan tugga någon mat, han kan inte förflytta sig och han kan slå sig med tanke på att han inte sitter stadigt. Däremot är han ju mentalt mogen. Personalen och jag diskuterade och stötte och blötte fram och tillbaks. Jag menar, jag vill ju helst av allt ha honom hemma, men jag kan inte vara arbetssökande om jag inte har barnomsorg. Vilken djungel!!!! Rektorn, personalen och jag bestämde att vi ska komma nån dag i veckan och jag är med hela tiden. Sen ska vi kolla upp hur vi gör med det ekonomiska. Har ringt BVC för läkarutlåtande på mini och Försäkringskassan för att se vilka möjligheter vi har. Väntar på att båda bvc-läkaren och FK ska ringa tillbaks. Det verkade som om "tillfällig föräldrapenning" kunde vara en möjlighet. Det kan man få 60 dagar/år och eventuellt förlänga med ytterligare 60 dagar. Då skulle mini kunna börja på dagis till våren om allt går i lås. Känns betydligt bättre kan jag säga. Men jag vågar inte ropa hej än....lagar och förordningar är ju inte gjorda med sunt bondförnuft och dom är absolut inte anpassade för några ytterligheter. Håll tummarna för oss. Jag känner mig lite låg...
  Kramis

  Söndag 13/8-2006 (18:57)
  MÖHIPPA
  Jorå s´att! Igår eftermiddag runt femsnåret låg jag och sov i lekrummet. Jag var sååå trött efter maten och kände att jag var tvungen att vila lite. Då ringer det på dörrn. Där står A, sminkad, finklädd och säger "Nu ska vi dricka vin". Öhhh... jaha! Jag hade nån form av champagne kvar sedan bröllopet så jag hällde upp ett glas, kände mig helt groggy fortfarande efter vilan. Sen ramlade det in fler och fler och till slut var vi 6 tjejer ute på altanen. De orkade inte hålla sig utan berättade vad vi skulle göra. Vi skulle till grannbyn och äta, men det bästa av allt: SNOWSTORM skulle uppträda! Blev såååå otroligt glad! Jag menar, alla som känner mig vet att jag fullkomligt älskar denna grupp och att jag mer än gärna ser dom live. Vilken fullträff! Tack tjejer!!!!! Ni är UNDERBARA!

  Vid halvåtta for vi till grannbyn. Bord var reserverat, alldeles framför scenen. Vi åt gott och mitt glas hann aldrig bli tomt. Tjejerna turades om att bjuda och jag tror jag hann med 2 glas rött, 4 kvällens drink, 1 Orgasm, 1 shot och 2 Xider. Vid 23 var det dags för Snowstorm att äntra scenen! Jag säger bara ....YES! Fy f-n vad ni är bra!!!!!!! Mitt i showen ropade sångaren: "Vi har en tjej här ikväll....hon heter Monika Allöv....hon har giiiiiift sig, och bara för henne ska vi nu spela 'Underbar'" Han babblade massa annat oxå och tittade på mig och frågade om gubben inte fått följa med. Sen spelade dom "min" låt! Jisses som vi rockade! Hela showen var superbra och som extranummer körde dom "Jenny". Tyckte dock att showen var för kort, men bättre än inget :)

  Efter showen var vi inte kvar så länge, men jag hann tacka sångaren för superbra show och jag fick dessutom deras nya cd signerad med hälsningen "Till Monkan på bröllopsdagen". Gulliga grabbar!!!!

  Vi hamnade på ytterligare en fest när vi kom tillbaka till byn. Det var ett 40-årskalas. Jag stannade utanför och pratade med folk för jag gillar inte att gå objuden på fest. Hade kul ändå och kom inte hem förrän vid 3 i natt. Lite seg har jag varit idag, men det kunde varit värre!

  Fredag till lördag sov jr hos mormor och morfar och dom hämtade honom redan vid lunch så jag hade en mycket lugn eftermiddag/kväll. Jag och C slappade och såg på tv samt att jag byggde Bröllopssidan. Nu ska vi göra tacos. Lyckliga kramar

  Torsdag 10/8-2006 (11:36)
  TRÅÅÅÅÅKIGT!
  Jag känner mig som en skitunge. Jag har tråååååkigt! Jo, jag har en massa måsten att göra, men jag VILL INTE! Jag ska tvinga mig själv att lägga i en tvättmaskin och jag ska någon gång under dagen ta en dusch. Men det är allt! Hela min kropp skriker vila, läsa, mysa....SEMESTER! Ja, just ja..det är det jag vill ha! Igen! NU! Vart tog den vägen? Inte en enda gång har jag legat i min baden-baden under det stora kinesiska (eller var det japanska?) äppelträdet i sommar. Jag har knappt badat i en sjö i år. Inte har vi hälsat på folk eller haft så värst mycket besök heller. Det har varit så mycket inför bröllopet att jag tror vi helt glömde bort att ha semester. Det var ju så klart värt det eftersom bröllopet och allt därtill blev så lyckat. Men nu saknar jag ledighet och lite upptåg.

  I dag är jr med mormor och morfar till Mariebergsskogen och dom har ganska nyss åkt. Lunchen skulle inmundigas på Mac Donalds. Här hemma är jag och mini-man. Ganska skönt när jag tänker efter. Jr har haft kompisar här i princip VARJE dag denna sommaren. Det är kul men nu känner jag vad skönt det är att det är tyst. Nästan tyst iallafall. Mini småpratar lite, men det är bara mysigt. Inget stoj och tjafs och tjat! Hmmm...tror jag börjar ändra mig lite...jag har nog inte så tråkigt. Jag har det nog ganska skönt just nu *ler*. Men det krävdes en urladdning i form av klagosång i min dagbok för att jag skulle förstå det *skratt*.

  På morgonen har regnet fullkomligt öst ner här. Det behövdes och jag tror det behövs ännu mer. Friskt och skönt blev det ute och jag har några dörrar och fönster på vid gavel nu. Behöver verkligen vädras ut här. Sanslöst varmt inomhus!

  Igår var jag till fd svärmor en sväng. Hon har bett mig i flera veckor så igår tog jag tjuren vid hornen och åkte dit. Hade dock inte tid att stanna så länge. Hon blev iallafall glad över besöket. Jr var ju med C till träningen igår. Han var sååå stolt när han kom hem. Han hade verkligen tränat. Hmmm...jorå s´att! Nu blir det säkert så att han ska med VARJE gång.

  Nej, dags att rycka upp sig och få nåt gjort! See you later alligator!

  Onsdag 9/8-2006 (19:04)
  KODKNACKNING
  Igår började jag så smått klura på en ny layout. Idag tog jag tag i saken och har i princip hela dagen suttit och knackat HTML. Resultatet har ju du som läser det här redan sett :)

  Jag blev ganska nöjd med resultatet. Har saknat inspiration lääänge för att göra något åt sidan, men nu infann den sig äntligen. Ska bara göra en ny logga så får det duga sen. Om inspirationen infinner sig vill säga :)

  Ska även försöka få till ett fotoalbum från bröllopet och festen efteråt. Men det tar tid! Jätte-mycket tid! Kanske får till det i höst. Vet inte om jag skrivit det redan, men jag har tackat nej till universitetet i höst. Mini ska in på hjärtkatetisering nån gång före 30/11 och det räcker ju att man är borta några dagar vid "fel" tillfälle och det blir svårt att ta igen det. Alltså bestämde jag mig för att vara arbetssökande i höst. Känns helt rätt och blir jag placerad i nån åtgärdsverksamhet så är det oxå ok. Bara jag inte har något som hänger på mig när vi väl ska iväg.

  Monkans hemsida APRIL 2006
  Om du kommit hit via en webbring, klicka här för att se hela sidan

  TILLBAKA TILL ARKIVET

  Igår kväll var jag på TW-möte. Det ska bli såååå kul med festival. Inte nu till helgen, men nästa är det dax. Åker tidigt på fredag och återkommer nån gång på söndag kväll. Ska bli så skönt att komma hemifrån lite och äta gott, dricka gott och så det bästa - alla nyheter som vi får se och allt vi får med oss hem!

  Ikväll är jr med C och tränar. Han har klätt sig för att lyfta tungt *asgarv*. Han har linne på sig (precis som pappa) och tennisskor med strumpor i (precis som pappa). Han valde t o m bort att åka till mormor och morfar och sova över för att han skulle få följa med på träningen. Ja, jag säger då det *skratt*.

  Nu till något helt annat. Jag är inte världsbäst på att klottra i gästböcker, men nån gång då och då ger jag ett livstecken ifrån mig. Nu har det varit sååå tyst i min gästbok sååå länge. Ändå ser jag ju att jag har besökare. Är jag trist? Tråkig? Vill ju inte tvinga någon att skriva, men en liten rad då och då vore trevligt. Om än bara "hej, jag har varit här". Vet att jag inte skriver så ofta som förr här i dagboken, men ändå. Alltså, jag är inte sur eller lessen, bara fundersam. Vissa är duktiga att skriva, ni vet själva vilka ni är. Som sagt, jag skriver inte VARJE gång jag är in på en sida, men nån gång ibland iallafall. Så att personen ifråga vet att jag varit där och att jag läser. Blir ju själv så glad varje gång någon skrivit en liten rad :)

  Ikväll blir det utbankad kycklingfile som ska grillas. Till det kalla såser och nån form av potatis (fritösen förmodar jag min käre Watson). Rödvin ska det oxå bli och jag har tjuvstartat med ett glas framför datorn. Önskar att C oxå var ledig fortfarande. Det är tufft när semestern är slut. Han har varit suverän med barnen i hela 4 veckor och nu känns det så tomt när han är på jobbet. Ändå har dagarna gått förvånansvärt fort. Nej, bäst att börja med maten om det ska bli nån. Kramis

  Tisdag 8/8-2006 (14:22)
  VAAAAARMT
  Snacka om värme! Jisses, jag tror jag flyter bort. Ändå är det ju så här jag vill att sommaren ska vara. Bättre kan det inte bli. Vädret alltså! Men idag klagar jag lite, för det är FÖR varmt. Och med huset fullt i ungar kan man inte bara slänga sig i poolen när man vill.

  Jr har två kompisar här idag. Den ena leker han med varenda dag, den andra är en kompis från dagmamman. Trodde killar var annorlunda, men vet ni vad...dom kan inte heller leka tre! Jr surar så fort nåt går emot honom, kompisen blir tuff när det är en tredje kille med. Jag springer runt och passar, medlar, skäller om vartannat. Såååå jobbigt! Men jag är ändå glad att dom vill leka här och att inte jr är ensam utan kompisar. Blandade känslor alltså. Skitjobbigt att ansvara för andras ungar, men bra att det är här dom är. Oj..vilken ramsa :)

  Idag surfar jag runt och letar inspiration till en ny layout. Är relativt nöjd med den jag har, men saknar min tulpan som funnits med i många år förut. Jag vill ha kvar menyerna med undermenyer, men vill ha dom på vänster sida vertikalt istället. Har ingen aning om hur man gör, men ska luska vidare.

  Ikväll är det möte inför festival (TW). Ska bli spännande att höra vad som ska hända. Det är ju alltid "Fun-night" på lördag kvällunder festival och det innebär maskerad. Årets tema är "Las Vegas". Over and out!

  Söndag 6/8-2006 (10:45)
  SLUT PÅ SEMESTERN
  Jaha, imorrn börjar allvaret för C igen och jag har två veckor kvar här hemma med barnen. Sen börjar barnomsorgen och jag ska söka jobb. Har kommit in på skolan, men tackar nej och söker till våren igen.

  Om två veckor åker jag till Gbg och Jubilee med Tupperware. Hade turen att vara bland de 9 i Värmland och en del av Dalsland som fick en plats. Ska bli sååå kul! Man får se alla nyheter och får alltid med sig saker hem.

  Under veckan som gått har det inte hänt så mycket. Vi har bara varit hemma och slappat. Nu skulle vi behöva SEMESTER :)

  Luften gick lixom ur oss efter bröllopet och inga pengar finns det heller kvar till några större utsvävningar. Tur barnen är nöjda med lite promenader, dopp i poolen och glassköp.

  Over and out!