Vigseln

Kl 7 ringde väckarklockan. Jag gick upp och duschade och smög sedan iväg till frissan medan resten av familjen låg och sov. Hos frissan blev jag väl omhändertagen och strax före 12 kom jag hem igen. Då hade min svägerska anlänt, hennes dotter, mina kompisar M och A. Det blev lite ruschigt för båda barnen skulle ju sova borta så jag rafsade ihop deras packningar innan jag fick hjälp att klä mig. Strax före 13.00 for vi iväg till mamma och pappas sommarstuga där vigseln skulle gå av stapeln.

När vi kom fram pratade vi helt kort med prästen. Sen gick vi igenom en fin lövad båge, hand i hand ner mot stranden där vigseln skulle hållas. Vid flaggstången stod prästen och väntade och alla släktingar hade parkerat sig i stolar. Tror att bröllopsmarschen hördes vida omkring 🙂

Så gav vi varandra löftena och Christer satte ringen på mitt finger. Vi pussades så klart! Sen var det stort kramkalas. Mina tårar tror jag rann från det att jag hörde de första tonerna i bröllopsmarschen tills vi skulle sitta till bords och äta. Men det var glädjetårar och jag tror inte att det märktes. Make-upen höll oxå 🙂
Innan maten skålade vi i champagne.

Borden var dukade och min kusin och hennes kompis tjänstgjorde som servitriser.

dukat

Min mosters man och min mormor hade lagat förrätten och det var tre olika snittar.

snittar

Till varmrätt serverades potatisgratäng, helstekt fläskfilé och sallad. Dryck till maten var sötdricka, lättöl, rött eller vitt vin.

Bröllopstårtan hade vi beställt av min kompis kompis. Tyvärr hade hon glömt bort att hon skulle göra tårta så det blev lite panik. Min kompis Malou ordnade tårtan från ett bageri istället och den var sååå fin och sååå god. Så här såg dom ut:

tartorna

Vid ca 16.30 blev vi hämtade av J i en jätte-fin amerikanare. Hon skjutsade oss runt i samhället innan hon släppte av oss här hemma. Här hemma var då svägerskan, M, A och P. Snart kom även A:s sambo U och min kusin och hennes kompis.