Juli 2005
Om du kommit hit via en webbring, klicka här för att se hela sidan

TILLBAKA TILL ARKIVET

Torsdag 21/7-2005 (23:19)
Som jag skrev igår så kommer det att finnas en dagbok enbart om det här vi går igenom just nu när jag får tid att överföra mina pappersanteckningar till digital form. Det som har hänt sen jag skrev igår är att mini-man fått tillbaka respiratorn nu ikväll. Han har andats bra själv men han har låtit hes när han andats, ungefär som om han varit på rockkonsert och det tio gånger om. Han har också haft problem med att få ut koldioxid ur kroppen. I övrigt har hans prover varit jätte-bra, men det här med koldioxiden har alltså inte funkat. Jag har astma och i mitt fall när jag blir riktigt dålig så är problemet det omvända, jag får inte in koldioxid. Mini-man får inte ut sin. Så ikväll när vi gått från IVA så ringde doktorn och talade om att de skulle sätta tillbaka respiratorn för att underlätta för Marcus. Först kändes det som världens bakslag, men nu känns det inte så längre. Det som underlättar för Marcus är ju det bästa och om han så ska ha respiratorn som hjälp i 10 dar till så är det för hans skull och vi måste stå tillbaka för våra känslor. Klart man vill att han ska komma från IVA så fort som möjligt, men allt har gått så fruktansvärt fort att man måste räkna med att det kommer "bakslag".

Idag har C och jag varit på Nordstan och shoppat lite. Det är inte så kul att shoppa som det skulle vara i vanliga fall, men vi måste på nåt sätt få tiden att gå. Ikväll var vi hos Marcus 17.30-20.30 och jag gav honom kolikmassage i omgångar samt att jag sondmatade honom. Imorrn kommer storebror på besök och även om jag stundtals ägnar all min energi till mini-man så kommer det att bli underbart att träffa honom nu.

Jag önskar inte att någon någonsin ska behöva hamna på Ronald Mc Donald, men utifall att, och för att ni ska förstå vart pengarna ni förhoppningsvis skänker i bössorna på Mc Donalds så har jag börjat fota de olika rummen här. De kommer att finnas i den speciella dagbok jag skriver om vistelsen här. Lite av hur det ser ut här hittar ni här!
Vi bor i samma rum som det som visas om ni klickar på "Checka in" och sedan på "framåt". Hela huset är fullt av människor som på ett eller annat sätt befinner sig i någon form av kris, men det märks inte. Alla är vänliga och alla hjälps åt. Man säger hej då man möts i nåt av utrymmena och vi har pratat med flera föräldrar om deras barn. Man kan säga att vi i nuläget är lindrigt drabbade. Jag skriver inte om de andra barnen här med hänsyn till deras familjer men när jag uppdaterar den låsta delen kommer jag att berätta vad de går igenom (givetvis utan namn eller andra kännetecken). Nu ska jag sova för senast 9.30 ska jag vara på plats hos mini-man i morrn bitti. Än en gång, ni anar inte vad ni vänner betyder för oss just nu. Många många kramar!!!!

Onsdag 20/7-2005 (23:09)
Sitter på Ronald McDonald i Göteborg och uppdaterar. Har pysslat lite med att arkivera flera månaders dagbok eftersom datorn här inte direkt är årets modell och så fort jag började skriva så talade den vänligt men bestämt om för mig att det inte fanns nog med minne....öhh..när man skriver i anteckningar?????? Nåja, jag har gjort en kort uppdatering i den låsta delen men nu när det funkar får jag nog anstränga mig lite och göra en lite längre uppis även där. Mini-man är opererad (igår) och enligt läkarna har allt hittills gått enligt planerna. Idag togs respiratorn bort och han andas själv. Tyvärr har han lite magknip så när han får ont i magen glömmer han att andas och när detta hände första gången låg han i mitt knä!! Gissa om jag blev rädd? Nu verkar det som sagt som att detta beror på hans magknip, så vi håller tummar och tår för att han inte ska behöva respiratorn igen. Något annat att hålla tummar och tår för är att han inte ska behöva öppnas för justering av clipsen dom satt på lungartären. Nu väntar vi på att han ska kvickna till ordentligt efter narkos och morfin. Hela tiden vi har varit här har jag fört dagbok på papper så en låååååång sammanställning av vår tid här kommer när vi är hemma igen. Tack alla rara människor både här på nätet och IRL som stöttar oss via sms och gästböcker. Det gör mig varm i hela kroppen att ni finns!! Massor av kramar

Lördag 16/7-2005 (11:54)
På måndag åker vi till Gbg och Östra sjukhuset. Mini-man ska opereras. Har haft en riktigt jobbig vecka och mår inte sådär jätte-bra. Mini-man är som tur är lyckligt ovetande om vad som komma skall. Det dom ska göra i första skedet är att knyta en tråd kring lungpulsådern så att det inte strömmar så mycket blod ut i hans lungor. Bröstkorgen sågas upp, tråden knyts fast och sedan sys det ihop igen. Känns vidrigt att veta att de ska öppna bröstkorgen, men jag måste ju inse att det är för mini-mans bästa. I onsdags då vi var i Gbg på undersökning hittade dom ett stort hål på skiljeväggen som man inte upptäckt här i Karlstad. När det ska tätas vet vi inte. Jag kommer nog inte att uppdatera här på ett tag, men jag kommer att ha tillgång till nätet när vi är borta så jag kommer att kolla gästboken, men inte mejlen. Linus kommer att ha mormor och morfar hos sig när vi är borta. Kramis

Söndag 10/7-2005 (22:30)
Åhhh...fredagskvällen var fantastisk!!!! Så himla bra!! Och vi hade ju så kul vi tjejer som åkte dit. syskonen H och M har jag känt sedan jag var typ 6 år. M bor i England sen x antal år tillbaka men är alltid hemma lagom till semestern. I år bokade hon om resan hem bara för att kunna vara med på Smokie och Status. Dom kom hit först och en annan M (en av mina bästa kompisar) kom oxå och hennes två syskon som följde med bara för att en av dom skulle köra oss. Vi drack lite på altanen (jag ammar INTE längre) och sen bar det iväg. Vi for till Sunne som ligger ca 6 mil härifrån. Utanför träffade vi en massa folk vi känner så första bandet som spelade (Refreshments) hoppade vi över och gick in lagom till Smokie började spela. Ljuvligt!!! Vi hade inte biljett till "Golden cirkel" vilket är närmast scenen men kom bra nära ändå. Vi ångrade oss iaf att vi inte betalat lite extra så när det var paus mellan Smokie och Status så köpte vi biljetter av såna som var på väg hem som bara var intresserade av Smokie. Så när Status äntrade scenen, ja då var vi så gott som längst fram!!! Har såååå bra bilder på bandet men saknar fortfarande Photoshop så bilder kommer senare (känner mig lite som en grammonfonskiva som hakat upp sig).

I övrigt så har det väl inte hänt så mycket. Jr har varit pain in the ass idag och han sover fortfarande inte. Han är vrångare än vrångast och beter sig som jag vet inte vad....! Antar att det har att göra med att han blivit storebror men har även en annan teori och om den kan du som har begåvats med lösenord till den låsta delen läsa. Han är dock supergullig med sin lillebror så det är ju tur.

I morgon börjar C sin semester. Tisdag ska vi in till Centralsjukhuset och byta gips och på onsdag åker vi till Göteborg. Ska bli skönt att mini-man blir bedömd av en specialist. Semestern innehåller inga speciella planer mer än sol och bad. Kan man låta bli att åka längre sträckor med spädbarn så gör man ju det. Låter bli alltså. Håll nu tummar och tår för oss. Kramis

Fredag 8/7-2005
Sitter och laddar upp för fullt. För vad? Jo, ikväll ska det rockas loss! Ska på Refreshments, Smokie och Status Quo!!!!!!! Ääääääälskar både Smokie och Status så det lär ju bli en höjdarkväll!

Har varit på nytt UL med mini-man idag. Vi har även fått en remiss till Sahlgrenska så på onsdag nästa vecka ska vi dit. Läkaren här i stan vill ha en "second opinion" från proffsen och det är ju bara bra, även om man blir lite orolig så klart. Men men....jag kan inte göra annat än älska lilla mini-man och hålla tummar och tår för att det blir bra. Ikväll ska rockas!!!! Kramis :-)