MAJ 2006
Om du kommit hit via en webbring, klicka här för att se hela sidan

TILLBAKA TILL ARKIVET

Onsdag 31/5-2006 (14:53)
HÅRFÄRG, DEMO OCH TVÄTT
Måndag var jag och färgade håret. La i mer färg i underhåret och fick slingor i utväxten uppe på huvudet. Blev nöjd! Efter det var mamma och jag hos fd svärmor. Nu när jag varit där två måndagar kan jag skriva om det jag bara skrivit i den låsta delen förut. Min fd svärmor ville nämligen att jag och min mamma skulle hjälpa henne att skriva hur hon vill ha sin begravning den dagen hon dör. Mamma har jobbat på begravningsbyrå tidigare, men det är längesen. Varför hon ber oss är lite konstigt, eftersom jag inte bott ihop med hennes son på 11 år. Nu har vi i alla fall hjälpt henne.

Igår var jag hemma hela dagen och jag och mini tog det lugnt. På kvällen var jag på demo och sålde bra. Efteråt såg jag på "Greys Anatomy", "Freddie" och "Seinfeld". Nu får jag snart besök av mamma och vi ska åka och titta på ett skrivbord till jr. Återkommer vid tillfälle. Kramis

Söndag 28/5-2006 (20:39)
MORS DAG
Idag har vi slöat på förmiddan. Jag fick ligga lite extra för att det är Mors Dag. Skönt! Sen efter frukost och dusch bar det av till stan. C skulle ha tvål och lotion som bara finns på hälsokost. Efter det for vi till Mc Donalds och köpte med oss mat hem som vi käkade ute på altanen. Jr åt verkligen massor! Först i bilen satt han och plockade strips ur påsen och det visade sig när vi kom hem att han ätit all sin strips. Han åt 4 Chicken Mc Nuggets, en halv cheeseburgare och en liten Fanta! Efter maten var det vilodags för mini så jag la mig uppe i vår säng och såg på "Desperate Housewives". Har laddat ner totalt 4 avsnitt den här helgen och har sett 2½ av dom. Bara älskar den serien! Nu är det säsongsuppehåll även i USA så jag lär få vänta tills i höst innan jag får se mer!

På eftermiddan var vi hos mamma och pappa. Mormor, farmor och farfar var där. Farfar är verkligen inte sig lik och jag grät på hemvägen. Han är så virrig och pratar en massa konstiga saker och ja, han är senil helt enkelt. Virrig har han varit till och från ett tag, men jag har inte sett det förut. Så hemskt synd om honom och om farmor och om pappa så klart. Vill så klart att han ska leva och må bra, men det här livet är inte värdigt. Han hör själv ibland när han säger nåt tokigt och han försöker bortförklara det. Gör mig så ont *gråter*. Älskar min farfar och nu är han inte den jag är van att se!

Något som jag antar att ingen missat men som jag måste kommentera är detta. Alltså, hur ska mamman till 12-åringen må? Hon som låtit denna man ta hand om hennes barn. Hon som flyttat ihop med en mördare. Hur den biologiska pappan mår kan man läsa här. Vart fan är samhället på väg? Vem kan man lita på? Sinnesförvirring? Bullshit!!! Det är allt de har att säga så fort någon blivit bragd om livet. "Jag visste inte vad jag gjorde, det var demoner, jag slogs mot vargar". Bla bla bla säger jag! Om någon visat sig ha våldstendenser och även är dömd för detta, hur kan man ens överväga att låta dom ta hand om ens barn? Det var ju lixom inte första gången den här mannen gjorde något mot en oskyldig människa. Samma med Bobbys styvfar. Han är oxå dömd sen tidigare. Jag vet, kärleken är kanske blind men är den även döv? Jag kanske är synisk men va fan..om jag träffar någon, blir kär och sen får höra att personen ifråga är dömd för våldsbrott, helt oprovocerat våld, låter jag då den personen bli en del av mina barns liv? Då är ju jag lika skyldig som den som begår handlingen. Eller? I fallet med 12-åringen kanske inte mamman hade något val eftersom hon var akut på sjukhus. Men ändå...hon levde ju med mannen. Vad tycker du?

Sympatiserar så klart med alla berörda (utom gärningsmannen) trots ovanstående. Kramis

Lördag 27/5-2006 (13:12)
TIVOLI, TANDLÄKAREN OCH TVÄTT
Glömde i onsdags då jag skrev att jr var till tandläkaren. Han har jätte-fina tänder och inte en tillstymmelse till hål. Fick dessutom tandläkaren att säga att han är tvungen att sluta med nappen (som han bara har haft vid läggdags). Samma kväll slutade han!!! Bara så!! Och som vi tjatat innan....utan resultat. Nu var det gjort utan gnäll, utan tjat. Skönt!!

Torsdag slappade vi ganska mycket och jr lekte med kompisar. Igår och idag är det tivoli här i byn. Igår åkte jr en massa attraktioner, tog lotter, fiskade i fiskdamm, åt sockervadd osv. Idag var vi först till Folkets Park som nyinvigs idag. Det var mopperally. Rätt så häftigt med ca 100 moppar som drog iväg. Jr fick prata i speakerns microfon och stavade sitt namn. Den lille mannen är alltid med där det händer! Vi gick vidare till tivolit sen. Idag red jr på en stoooor häst. Han var lite skraj, men när vi väl kom iväg så var han supermallig. Nu har vi precis käkat lunch och C tvättar sin moppe, jr sin cykel. Mini tittar på genom dörren som står öppen med grind för. Jag är helt utsliten och vill sova. Sov superdåligt både i natt och natten innan. Igår tog jag mig en paus på dagen och det lutar nog åt att det blir så idag oxå. Vi håller på och klurar på att ta ner min dator, men vi har inget skrivbord som passar där vi skulle kunna ha datorn. Ja just ja, om ni vet någon som vill sälja en Visdalen (IKEA) säng 180 cm bred så hojta. Har en på gång, men i Stockholm. Lite långt att åka och hämta den. Kram så länge

Onsdag 24/5-2006 (22:37)
TÅRAR FÖR TILLE
Jag har precis sett dokumentären om Tille på TV4. Jag har gråtit floder och ser nu ut som en rödmosig gris i ansiktet. Det var en jätte-bra dokumentär, men jag blir så vansinnigt rörd och ledsen att det egentligen skulle vara bättre att låta bli att se sånt tror jag. Samtidigt tror jag att ALLA föräldrar borde se det. Allt för ofta tar vi våra barn för givna! Alla barn föds inte friska, alla sjukdomar går inte att bota och alla barn överlever tyvärr inte. Det som kan göra mig förbannad är att det ligger gamla sjuka människor på långvårdsplatser runt om i landet som längtar och ber om att få dö. Varför måste då små barn lida och sedan dö? Det är ingen rättvisa i det!! Om det finns en Gud kan väl han ta dom som levt färdigt först? Jag är egentligen inte kristen, men när mini-man opererades i somras, då bad jag till Gud. Alltså tror jag väl då? Eller bad jag till Gud för att jag inte vet något annat? Jag är övertygad om att det finns något som styr våra liv, men varför tas då små barn ifrån sina föräldrar? Sänder en tanke till alla som någonsin mist ett barn. Får jag bara en önskan i livet så önskar jag att det aldrig händer mig!

När dokumentären var slut fick vi ett sms och då grät jag ännu mer. Varför tänker jag inte skriva här, men i min låsta dagbok.

Jag har varit rädd och arg idag oxå. När jag kom hem från affären förut satt jr ca 100 m hemifrån. Jag ropade att det skulle bli kvällsmat snart. När ca 30 minuter gått och ingen jr kommit in så gick jag ut och ropade på honom igen. Han var inte kvar. Jag skickade ut C för att leta. Ingen jr. Till slut var jag redo att ringa polisen. Han var inte hos någon av sina kompisar och han var inte på dom "vanliga" lek-ställena. Kände paniken växa när jag var här hemma med mini-man och C var ute och letade. Fick då en tanke, han kanske har gått till F. F är kompis med min kusin och dom bor en bit längre ner för gatan här. Inte på vår gata, men på en tvärgata. Fick fram telefonkatalogen och med uteslutningsmetoden fick jag fram deras nummer. Samtal: Jag- "Hej, det här är xxxx, kusin till E, ni har möjligtivs inte x där? Pappan- "Hej, jooodå, han är här. Vi har försökt få honom att ringa hem, gå hem bla bla bla för vi förstod att ni kanske inte visste var han var". Behöver jag säga att benen vek sig på mig? Jag var så glad, men samtidigt så arg! Han skrämde skiten ur oss! Men det är det jag menar med att man ska stålsätta sig och se t ex en sån dokumentär som den om Tille. Jag är så oerhört glad och tacksam för att jag har två barn. Tror att många behöver påminnas om det ibland. Att vara rädda om det dom har!

Måndag hände inget speciellt. Jr var hos dagmamman halva dagen. Igår var han där hela dagen och jag och mini slappade. Jag körde ett par tvättmaskiner, röjde lite här och där, men annars lugnt.

Nu ska jag uppa låsta delen. Lösen kan fås om du är läsare av min öppna dagbok och jag vet vem du är (i cyberspace). Mina nära och kära IRL är inte inbjudna att läsa där. Kramis

Söndag 21/5-2006 (15:44)
FEST OCH PROMENAD(ER)
Tror någon att jag fick sova när jr sov borta? Det är som om mini känner på sig att storebror inte ligger i rummet brevid. Han gnydde och tappade nappen 25 000 ggr under natten till lördag. Ett plus var i alla fall att jag fick ha min sambo brevid mig hela natten. Ett minus var att jag fick världens magknip och fick sitta på toa *suckar*.

Igår hämtade vi jr vid 13-tiden och sen for jag och han på barnkalas hos E och E som fyllt år båda två. Där blev i några timmar. På kvällen käkade jag och C rostbiff och potatisgratäng och vid 22-tiden tog jag cykeln till B och sen for vi till Grinders MC på fest. Det ligger en bra bit från centrum så när jag tröttnade och ville hem, ja då fick jag använda mina apostlahästar. Det tog mig 1 timme och 10 minuter att gå hem!! Rätt långt med andra ord. C var så söt så han ringde och undrade vart jag var när jag kommit halvvägs ungefär och sen pratade vi nästan tills jag kom hem. Han hade kokat korv till mig så innan jag kröp ner brevid honom åt jag korv med bröd och ett glas mjölk :-)

Idag har vi tagit en långpromenad med barnen. Vi hämtade min cykel hos B så jag ömsom gick och ömsom cyklade. Nu är jr ute med kompisar och C vilar. Jag gör ingenting...förutom skriver här då :-) Mini far omkring i sin lära-gå-stol och testar sina röstresurser.

Jo, jag hade rätt så kul igår faktiskt och tog det relativt lugnt med alkoholen så jag är inte ett dugg seg idag. Det var ju oxå villkoret för att jag skulle "få" gå ut igår. Att jag inte skulle ligga halva (hela) dagen. Det har jag inte gjort heller och det känns bra. Imorrn ska jag besöka någon som tydligen behöver det (läs i låsa delen). Kramisar

Fredag 19/5-2006 (17:14)
VITT VIN OCH NÄSTAN BARNLEDIG
Japp, här sitter jag och läppjar på ett glas vitt rieslingvin. Gott! Sambon är och tränar och mini åker runt i sin lära-gå-stol. Jr har blivit hämtad av mormor och morfar och ska sova där i natt. Bara sådär...utan orsak!

Igår var jag på demo och sålde bra. Ligger en bra bit över sverigesnittet nu och det är skitkul! Dels för att jag faktiskt tjänar pengar på nåt jag tycker är kul och så får man nu lite saker också. Brukar alltid vara något man kan jobba sig till och den här veckan får jag rubbet. Kommer dessutom upp i det jag vill ha i försäljningskampanjen och där är det inte plast vi jobbar oss till.

Igår fick jag ett lite märkligt telefonsamtal. Har skrivit om det i den låsta delen. Funderar en hel del på det.

Ikväll blir det fläskfilé men vi åt pizza till lunch idag så när det kan tänkas bli hungrigt här igen vet jag inte. Jr hade kompis och C kom hem tidigare från jobbet så vi köpte en familjepizza. I helgen blir det ett barnkalas vad jag vet just nu. Ska försöka fortsätta röja i skåp och lådor oxå. Jr ska ju snart byta rum igen och det finns verkligen massor av saker som ska kastas. Trasiga såna alltså. Kastar inga hela saker utan ger hellre bort det. Därav två fulla papperskassar med urvuxna barnkläder under trappen som ska skänkas till avd 323 på Östra när vi ska dit igen. Har redan skänkt en hel kasse till neontalavdelningen i Karlstad, samt att en kompis som snart ska ha barn har fått plocka det hon ville ha. Ska även rensa ur lakan och sånt som hör till vagn/vagga men det ska jag spara i kartonger tills mina barn eventuellt en dag får egna barn. Fanns nästan ingenting kvar efter mig i barnkläder eller lakan och sånt. Har nog däremot ganska mycket leksaker kvar typ dockskåp och Barbies, och vad får jag..jo två killar *skratt*. Jo, jag tycker visst att killar kan leka med tjejgrejer, men jr har ALDRIG velat ha nåt sånt fast han har haft chansen. Han har mest fnyst och skakat på huvudet. Tror visst att vi formar våra små till killar och tjejer, men en del är allt medfött oxå.

Har musikkanalen VH1 i bakgrunden på TV:n när jag sitter här och skriver och just nu spelas "The Power of Love" med Jennifer Rush. Vilka minnen! Får framförallt minnen av en vän som tyvärr gick bort alldeles för tidigt. Han blev bara 18. Tyckte mycket om denna människan då vi växt upp ihop och fortsatt vara vänner. Får även roliga minnen av den här låten, t ex då jag och en kille som jag var lite smått förälskad i dansade tryckare till den här låten. Han var nog inte förälskad i mig för just när det var som mysigast så började han dansa tango med mig till den här låten *skrattar*.

Väntar på att sambon ska komma hem så att jag kan börja min operation röjning. Går väl lika bra på en fredagkväll som vilken annan dag som helst? Och har man lite vin i ena benet brukar det gå lite lättare. När man är klar kan man få lite vin i andra benet oxå :-) Kramis och på återhörande!

Onsdag 17/5-2006 (18:14)
GRATTIS NORGE OCH ÖSREGN
Demon i måndags gick bra och jag är nöjd! Fick dessutom se den finaste moderna lägenhet jag någonsin sett. Wow lixom! Täljstenskamin, pelare, ek kök...you name it! Mycket trevliga människor träffade jag oxå och dom handlade bra :-)

Igår hade jag och mini bara mys. Jag sorterade lite tvätt som legat uppe på hallen i x antal veckor så helt plötsligt ser det nystädat ut där. Gjorde inga andra stordåd utan tog det mest lugnt. Vi tog vagnen och gick och hämtade jr vid 16 för då kom dom hem från bussresan till Mariebergsskogen i stan. Han var nöjd med dagen :-)

På kvällen badade båda barnen i omgångar. Mini är så stolt och glad nu när han kan sitta själv i badbaljan. Han har dessutom lärt sig att man kan plaska i vattnet. Han sken som en sol hela ungen! Efter det blev det tv-kväll: "Greys Anatomy", "Freddie", "Seinfeld" och en liten paus och sen "Frasier". Bara "Vänner" och "Desperate Housewives" toppar det. Ikväll ska det bli lite god mat och vin. Har inte bestämt om det ska bli kräftpajer (som görs i muffinsform) eller kött och pepparsås. Kan inte riktigt bestämma mig och det kan bero på att jag i kassakön på ICA fick otroligt sug efter choklad och köpte mig en "snickers". Fy på mig! Jag åt visserligen bara halva, men det räckte just då för att jag skulle bli mätt. C är och tränar och nu kom jr in från regnrusket. Iklädd galonisar, regnjacka och gummistövlar. Önskar ibland att jag kunde vara lika oberonde av vädret som små killar på 5 är. Regn är väl inget problem? Det blir ju vattenpölar och blött överallt och bara sååå kul! Jorå s´att! Den tiden är tyvärr förbi när det gäller mig. Inne är det mysigt, ute är det hemskt!

Nej, jag måste bestämma mig för vad det ska bli för mat här ikväll. Mumsigt kött (rosa inuti) eller kräftpaj med sallad och vitt vin? Kramis

Måndag 15/5-2006 (15:13)
MER KALAS
Lördagskvällen tillbringades med grannarna. Blev rätt sent för jr som somnade som en stock när vi kom hem.

Igår röjde vi inomhus och sen klippte C gräset och eldade upp all sköns bråte som förra ägarna till vårt hus lämnat i komposten. Vi har stört oss på den där komposten sen vi flyttade in för 4 år sen. Nu är den väck!!

Jr var på barnkalas hos grannpojken igår. På eftermiddan hade jag PartyLite demo här. Det gick bra. Köpte en jättefin smidesljustake att hänga i taket, samt en massa olika ljus.

Kvällen tillbringades med C och så kom M och vi såg på Big Brother. Fick världens magknip och vet nu att jag inte kan äta mitt älsklingsbröd, nämligen Falu Råg-Rut. Har hänt tre gånger på raken nu att jag fått jätte-ont i magen för att sen bli sittandes på toa i omgångar. Trist!

Idag har jag slappat. Mini sov nån timme på förmiddan och så satt jag i telefonen och vid datorn. Nu sover mini igen och jr är på kyrkis. Mamma hämtar honom så jag ska röja köket efter min och M:s lunch. Ikväll ska jag på demo till en helt ny värdinna. Ska bli kul :-) Hoppas det blir bra försäljning. Kämpar ju för plats till Festival (eller Jubilee) som det oxå kallas. Kval-perioden börjar idag! Har 3 demos inbokade denna veckan. Jag har dessutom blivit lite bortskämd på demosnitt nu (snittet på vad jag säljer för). Ligger en bit över 3000 spänn och då vill man ju inte komma lägre än det. Håll en tumme eller två! Kramis

Lördag 13/5-2006 (15:36)
GRILLAT OCH KALAS
Igår var jag och barnen till mamma och pappa vid sommarstugan och åt lunch. När vi kom hem lekte jr med kompisar och M och Lilla L var här. M hade sin systerdotter N med sig och vi grillade fläskfilé. Mumsigt! Det var fullt ös här på baksidan med jr, hans kompisar och granntjejens kompis. Dom fick gå över till grannen och leka när det var matdags här. Sen såg vi på Big Brother och efter det for M och co hem. C och jag slappade lite vid tv och dator innan vi la oss.

Idag har jag och barnen varit hos min moster och grattat henne och hennes dotter (som fyllde i tisdags). C har varit hemma och grejat i trägårn. Han är dessutom inte helt pigg. Ont i halsen och hängig.

I skrivande stund väntar jag på att M ska ringa. Hon ska följa med mig till stan. Måste till Apoteket och inhandla näsdroppar till mini. Måste oxå köpa present till E som har fyllt 5 och ska ha kalas imorrn. Blir kanske nåt annat oxå :-). Kramis

Fredag 12/5-2006 (09:19)
SIMSKOLA, SOTARE OCH TW-MÖTE
Igår på simskolan kom jr gråtandes till mig. Jag lirkade och försökte få honom att gå tillbaka till bassängen, men han vägrade. Hulkade och grät och till slut gick vi ändå till bassängen för att tala om att vi skulle åka hem. Simläraren tittade inte ens på oss och vi fick vänta en lång stund innan hon höjde blicken mot oss. Jag sa då att vi åker hem för det funkar tydligen inte idag. Fick detta svar i mycket dryg och otrevlig ton: "Nej, jag har märkt det". Jr är 5 år och han ÄR ganska nipprig, flamsig och babblig. Han är oxå en ganska feg kille och han har inte doppat huvudet under vattnet t ex fast det är nåt som dom övar på. Nu berättade han för mig när vi åkte hem att han stått vid trappan till bassängen och fröken hade kommit fram och nypit tag om hans kinder och sagt: "Nu LYSSNAR du på mig". Han hade enligt egen utsago inte gjort något, mer än varit okoncentrerad. Har hon då rätt att nypa mitt barn i kinderna? Jag blir oxå irriterad på honom när han vimsar iväg och inte lyssnar, men han är bara 5 och hon ska banne mig inte nypa honom! Idag blir det ett telefonsamtal och tillbaka till simskolan ska vi inte mer! End of discussion!

I går kväll var jag på TW-träff. Fick med mig lite saker hem som jag jobbat mig till. Det var en kanonbra träff och vi fick veta mycket nytt som kommer. Ska försöka ringa runt och boka lite demos idag. Kvalifiktationsperioden för att få följa med på Jubilee är v 20-30 och en försäljning på minst 18 000! Vill, vill, vill! Var iväg 2004 och det var sååååå himla kul. Förra året fick vi mini i juni och eftersom han inte var frisk så jobbade inte jag med TW på hela sommaren. Blev alltså inget Jubilee då. Men nu ska jag satsa järnet! Måååååste få åka! I år är det i Göteborg och temat är Las Vegas. Nog om Tupperware för idag!

I morse skulle sotaren komma mellan 7.15 och 9.30. Brydde mig inte om att ställa klockan eftersom jag och barnen är lediga idag. 7.45 ringde det på dörrn och där stod ju sotaren. Han hade ingen dammsugare i bilen så han skulle fara till stan och hämta en och komma tillbaka. Då hann jag klä mig och få väck på barnen.

Nu vilar mini-man och jr ser på Disney. Han vill ut och cykla, men jag vill helst inte det när jag är ensam hemma. Han ska få ringa till en kompis om en liten stund. Mamma ringde nyss och bjöd oss på lunch vid stugan kl tolv. Skönt! Kanske kan t o m jag få lite sol på kroppen då? I morrn ska vi till min kusin som fyllt år och på söndag ska jr först på kalas och sen ska jag ha "Party Lite" demo här. Kramis

Torsdag 11/5-2006 (14:52)
RÄTTELSE ANG SÄKERHETSNÅLAR MM
Mini mår lite bättre idag. Bricanylen hjälper, helt klart även om han hostar fortfarande. Lite feber idag oxå, men väldigt lite. Känns bra! Snart ska jag och jr på simskolan och pappa kommer hit och passar mini tills C kommer hem från jobbet. Ikväll är det TW träff.Angående säkerhetsnålarna för Bobby så behöver dom inte vara två och man behöver inte ha dom i kors. Löpet om detta går vidare, framförallt i bloggar på Aftonbladet och Expressen. Följer rättegången och jag hoppas att varken mamman eller styvpappan någonsin kommer ut i frihet igen. Lås in dom och kasta bort nyckeln. Kramis

Fortfarande Onsdag 10/5-2006 (20:53)
VÅRDCENTRALEN OCH BOBBYS MINNE
Mini hade feber igen i eftermiddag. Fick en akuttid på vårdcentralen. Lyssning av hjärta, lungor, titt i hals och öron. Pipljud i ena lungan. Bricanyl som medicin. Blir så trött :-(

Bobby mördades av sin mamma och styvfar. Jag vill bara spy rakt ut när jag läser om pågående rättegång. Jag vill att dom ska behandlas likdant. Öga för öga, tand för tand lixom. Finns inget vettigt straff i vårt land för någon som begått ett sånt brott. Nu, på uppmaning av Ronnys Pappablogg har jag satt två säkerhetsnålar i kors på en tröja. Säkerhetsnålar för barns SÄKERHET. Jag gör gärna detta för Bobby och alla andra barn som far illa. Kom igen, leta fram säkerhetsnålar och fäst dem i kors nånstans synligt på kroppen. Bobby kan vi inte få tillbaka, men om vi anmäler det vi misstänker eller vet så har vi gjort vår plikt. Tveka inte att anmäla om du tror att ett barn far illa. Vi måste hjälpas åt! Kram på er!

Onsdag 10/5-2006 (15:59)
DEMO OCH VIN/GRILLFRITT
Igår var jag först med jr på simskolan, sedan hem och duschade och iväg på demo. Den gick superbra och jag är helnöjd. När jag kom hem slängde jag i mig en hemgjord hamburgare och sen kom M och vi såg på Greys Anatomy. När hon for gick C och jag och la oss. Båda barnen sov redan vid 21 och det är så det måste bli framöver. Jr somnar allt som oftast i rätt tid, men mini har vi inte haft några direkta rutiner för. Nu ska han sova senast nio är det tänkt.

Grill hemma hos oss betyder i regel även vin. Därför har vi låtit bli att grilla några dagar nu. Ikväll är det dock dags igen. Nåt med vitlök har herrn i huset bestämt. Vi får väl se vad vi kan hitta på.

Nu är jr på kyrkis så jag ska passa på att skita fullständigt i hur det ser ut i huset och sätta mig med min bok på altanen där mini ligger i vagnen och sover. Kramis och på återhörande!

Tisdag 9/5-2006 (09:06)
HJÄRTULTRALJUD OCH VÄRME
Alltså, vilket fantastiskt väder!! Mini har sovit ute i vagnen i flera dar och jr har sprungit runt i shorts och t-shirts och lekt "sommarlekar". Bollar, rutshkanor, vägkritor och annat. Han skiner ikapp med solen :-)

Igår var jag först till BVC på morronen med mini. På eftermiddan var jag och C till stan och träffade och mini-mans hjärtläkare. Ultraljudet såg bra ut och som det ser ut nu så får vi vara hemma ända tills i höst. Skönt!!!

I övrigt har det inte hänt så mycket. Slappar på dagarna och ser på tv på kvällarna ungefär. I eftermiddag är det simskola igen och sen ska jag på demo. See ya!

Söndag 7/5-2006 (17:51)
PARTY PARTY
Jo, jag sa väl nåt om att mammor kan. Det kan dom. En del. Och dom kan många saker. Som att dricka alldeles för mycket vin bara för att det är sååå kul att träffa en kompis. Jag säger bara en sak: Fy f*n va jag var sjuk igår morse. Men efter pizza och en dusch så var jag fit for fight igen så jag träffade M ytterligare en kväll och vi var på krogen. Dock tog jag det mycket måttligt med alkoholen vilket jag varit glad för idag. Men en sak är rätt skum...om man blev så sjuk av en maträtt skulle det dröja väldigt väldigt länge innan man åt den igen, om man nånsin äter det igen. Med alkohol funkar det inte så. Konstigt!!

I morse var jr till simskolan. Mormor och morfar var här och hämtade honom redan klockan åtta och då gick jag och la mig igen. Mamma stannade här när pappa var till sina föräldrar och det blev kassler med ananas,grädde och ost i ugnen och ris till det. På eftermiddan skjutsade vi jr på kalas och jag var iväg på demo som gick superbra *glad*. Nu ska det grillas här igen. Vi har väl snart förätit oss på grillat innan sommarn ens börjat på allvar. Men gott är det! Imorrn ska jag först till bvc med mini-man och på eftermiddan är det ultraljud. Tillbaka ut i solen!!! Kramis

Fredag 5/5-2006 (15:53)
MAMMOR KAN
Dagen började ganska bra med en dusch efter att jr väckt mig. Mini fick jag väcka 10.15 då jag tyckte att det var dags att masa sig upp även för honom. C kom hem lagom till lunch och sen gick han och mini och la sig. Jag röjde av golven och passade på att skura i köket. Jr har haft kompis hela dagen.

Nyss kom C och undrade om vi har någon tratt. Ja, vi har en tratt, men den används i matlagningen så det berodde ju lixom på vad han skulle ha den till om han fick ta den eller inte. Han skulle fylla bensin i moppen. Dividerade lite och sa väl att jag kan köpa en ny till matlagningen. Men...då slog det mig att det går utmärkt att klippa av en PET-flaska. Sagt och gjort. Gubben har en tratt, och jag har min kvar! Mammor kan!

Farfar är sig själv idag och det kändes bra att höra. Stackars både honom, farmor och pappa. Hoppas det håller i sig nu och att han förblir sig själv. Jag vill gärna bli gammal, men inte senil!

Ikväll kommer M från England hit och vi ska dricka MASSOR med vin och babbla strunt i MÅNGA timmar! Har inte träffat henne sen i somras. Ska bli så kul! Och vilket väder vi har! Strålande solsken och 23 grader i skuggan! Älskar våren och sommaren! Mini åker omkring i sin lära-gå-stol nu och snart ska jag ta med mig både honom och stolen ut på altanen. C och jr testar moppen inför säsongen. Jag njuter av livet! Kramis

Uppat torsdag 4/5-2006 (19:01)
BÄTTRE
Jo, dagen har faktiskt bättrat sig betydligt sen i morse.
  1. Jag fick pengar från FK
  2. Det löste sig med barnvakt
  3. Huvudvärken försvann under dagen


Har tyvärr haft några väl valda krig med jr under dagen men det hör ju lixom till!
Avbrott

fortsättning (21:35)
Världens rörigaste dagbok :-). Jo, vi har haft lite krig idag. Han blir otroligt kaxig efter lek med kompisar och han tror han är såååå stor. Jorå s´att! Han fyller 5 om ca 3 veckor, men tror han är typ 10! Hursomhelst så gick det väl sådär på simskolan idag. Föräldrarna fick inte vara med inne i simhallen idag men jag blev hämtad efter 20 minuter. Han ville inte göra övningarna och ville att jag skulle vara där. Vi får se hur det går under helgen, för det är ju intensivskola så han ska vara där även lördag och söndag. Sen är det tis, tor lör och söndag igen. Sen är det tis och tor och sen är det klart.

Grillat stod på menyn här även ikväll. Nu är det FBI-kväll på Discovery och det ska vi väl se. Fick en massa telefonsamtal så det första programmet hoppar jag. Farfar är hos farmor på avlastningshemmet nu, men det har tydligen inte gått nåt vidare. Han blir virrig vid miljöombyte och det är inte lätt för pappa just nu. Varje dag i drygt 5 veckor har han pendlat till stan och hälsat på farfar och antingen före eller efter varit hos farmor och hälsat på. När farfar dessutom blir virrig och aggresiv så kan man ju tänka sig själv hur det känns. Tycker sååå synd om min pappa just nu. Hoppas farfar blir sig själv igen när han börjar känna miljön. Mini är i allafall fortfarande feberfri men hostar. Skulle gärna ta över hostan om det gick. Kramis

Torsdag 4/5-2006 (10:37)
SKITDAG
Hur kan jag veta det när dagen knappt har börjat? Jo, jag vaknade med huvudvärk i morse och det är elände nog. Sen ringde min pappa nyss och talade om att han inte kan passa mini när jag ska på simskolan med jr. Farfar ska hämtas hem från sjukhuset idag (efter drygt 5 veckor) och det är ju så klart jätte-kul, men det innebär en hel del extra krångel som jag inte alls har lust med idag. Man får nämligen inte ha med sig barnvagnen in på simskolan. Se där ja, där var problemet löst. Det ringde mitt i mitt skrivande och det var M och hon erbjöd sig att stanna här och passa mini. Då är jag lite gladare, men bara lite :-)

Simskolan avlöpte förresten bra sist. Dom fick koka kaffe, vispa grädde, göra en tårta och allt möjligt annat pedagogiskt Jr tyckte det var kul och idag är det alltså dags igen.

Igår var det ju strålande sol här och jag fick lite energi att klippa bort allt vissnat och gammalt i rabatter och i buskar. Förra året gjorde jag inte ett dugg i trägården efter som jag var höggravid vid den här tiden. I år känns det lite kul igen, även om det skulle behövas göras om i rabatterna. Egentligen skulle allt grävas bort och planteras nytt. Kanske om jag får mina pengar från FK så kan jag köpa nytt. Blir så trött på att allt ska styras av tillgången (eller avsaknaden) av pengar. Det är ta mig F*N bara luften vi andas som är gratis. Kan inte komma på en enda sak till faktiskt. Får bli naturmänniska och käka rötter och kottar och lavar. Det är ju än så länge gratis. Men jag ger mig fan på att om jag börjar äta detta så kommer det någon markägare och kräver betalt. BLÄÄÄÄÄÄÄ....jag är inte rolig att tas med idag. Kan skylla på mens, men den är i slutfasen så det är nog bara en ovanligt pissig dag helt enkelt.

Igår kväll grillade vi fläskfilé. Skiner solen så är det bara ett måste med grillen. Marinerade köttet i 4 timmar så det var mört och fint. Kanongott! Idag vet jag inte vad jag ska hitta på i matväg. Köper mig nog en kebab för pengar jag inte har. Nån jävla tröst i eländet måste jag väl ha. Over and out!

Onsdag 3/5-2006 (14:52)
NYKLIPPT OCH VACKERT VÄDER
Idag har jr varit ledig på förmiddan. Strax efter 11 kom min mamma och vi lagade sprödbakad torsk, potatis och remoladsås. Egentligen, när jag tänker efter så var det väl egentligen inte mycket vi egentligen lagade. Potatisen skalades och kokades, torsken var i ugnen panerad och klar direkt från paketet och remoladsåsen var på tub. Hmmm...här snackar vi helfabrikat!

Jag hade klipptid 13.00 så mamma tog mini i vagnen och följde jr till kyrkis. Så här kort hår som jag har nu har jag inte haft sen jag var 18 och gjorde en misslyckad blondering, varpå frissan klippte av alltihop och färgade det vinrött. Från 18 till 45 på 1 timme! Nu är jag iaf rätt nöjd, även om det är ovant så klart. Jag har lite längd kvar i nacken, men framifrån ser det väldigt kort ut. Beställde tid för ny färgning och slingor i slutet av månaden.

Idag känns det som om våren kommit för att stanna. Solen värmer otroligt och nu ska jag gå ut på altanen och mysa. See ya!

Tisdag 2/5-2006 (13:19)
STILL NO MONEY AND NO FEVER
Blev lite internationell där i rubriken :-). Nä, inga pengar från FK än så länge. Jag ska säkert straffas nu, för att jag råkade glömma. Det är ju inte mänskligt...att glömma menar jag.

Mini har ingen feber idag *JIPPIE*. Han hade 36.8 i morse och 37 nu vid lunchtid. Känns otroligt bra! Nu måste det väl ändå ha vänt?

Jr har studiedag idag så han har kompis här. Dom har spelat dator, cyklat, plockat maskar och ätit fiskpinnar. Nu vet jag att jag aldrig mer ska steka fiskpinnarna i stekpannan. Gjorde dom i ugnen idag och det var ju mycket godare.

I eftermiddag ska jr börja på intensiv-simskola. Kanske eventuellt skriver jag om det ikväll! Jo, just ja...jag läser ju Pappablogg och härmom dagen hade han en gåta i sin blogg och gissa vem som gissade rätt? YEPP, the one and only...MONKAN! Visserligen stod det Monika i hans blogg, men jag vann iallafall. Och priset? Ett omnämnade i hans blogg *skratt*. Hans blogg livar verkligen upp tillvaron by the way. Kul med en pappa som bloggar om barnen och livet i allmänhet.

Igår upptäckte jr en påse med Vicks halstabletter med äpplesmak. Han tog en, han tog två, han tog tre och C sa till honom att sluta äta för man kan få ont i magen av halstabletter. Sen höll vi på med allt möjligt och tänkte inte mer på det. Tills det blev kväll och ungen kom springande hem från grannen, höll sig om magen och sa: Jag tror jag har magsjukan! Räserbajs hade han, men ingen magsjuka. Det står nämligen på halstablettspåsen att överdosering har laxerande effekt. Och det är tre tabletter kvar i påsen så då kan man ju räkna ut själv hur många det behövs för att överdosera :-)
Han bajsade, bajsade, bajsade och till slut var rumpan röd som ett stoppljus! Tror ni han kommer att överdosera halstabletter igen? Det tror inte jag :-) Kramis

Måndag 1/5-2006 (11:40)
DEKLARERAT MM
Det var mycket trevligt i går kväll och mini var pigg och glad. Han har lite svårt att komma till ro när det är sovdags, men det har nog mest med hostan att göra. M stannade till 00.30 och då gick vi och la oss. Lite speciellt att få gå och lägga sig och veta att inte ljudet av små tassande fötter kommer att väcka en. Mini somnade gott och vi oxå så småningom. Runt 4-snåret hostade mini och gnydde ett tag, men vi lyckades få honom att sova vidare och sov ända till 9.00 med små avbrott för instoppning av napp och lite vyssjande. Sen mös vi i vår säng och mini satt i mitt knä och åt sin frukostvälling. Mysigt!

Jr hade varit på majbrasa igår kväll och han var enda ungen så han hade fått vara med "ansvarige" för brasan och lagt på mer ris mm. Gissa om han var stolt! När dom hade lagt sig på kvällen hörde dom fyrverkerier och drog upp rullgardinen och låg och såg ut över sjön där det sköts för fullt. Tror han hade en bra kväll igår :-) Tyvärr öser regnet ner här idag så det blir nog mycket dator och tv när han kommer hem. Pratade nyss med mamma igen och han har sett på Disneychannel hela förmiddan. Tack och lov för Boxer!.

Jag tog nyss tempen på mini och batteriet la visserligen av, men tempen hade stannat på 37.2!!!! Härligt! Hoppas det håller i sig den här gången. Det går hyfsat bra att få i honom Mollipecten nu, även om han värjer sig och inte vill svälja så stortjuter han inte iallafall.

Nu är C iväg och byter däck och gör en urstädning av bilen. Jag har deklarerat åt oss båda via nätet och ser fram emot att få tillbaka pengarna innan midsommar. Får ca 10 000 själv och C får ca 7000. Det ska gå till nytt tak på garaget. Nu skulle jag vilja krypa ner i sängen igen och se på en bra film. Får bli i ett annat liv :-) Kramis