Archive for Göteborg

Kateteseringen gjord

Nu är kateteseringen avklarad och vi sitter på daghjärtvården och väntar på att timmarna ska gå tills han återigen får stå på benen. Läs mer under Katetesering 3

I Göteborg

Ja, då var vi här då. Idag har vi varit på sjukhuset hela förmiddagen och gjort EKG, Röntgen, Ultraljud, blodprover, satt nål inför sövningen mm.

Det var lite osäkert om de skulle våga genomföra sövningen för Marcus är förkyld, men CRP:n var ok, samt att han är feberfri idag.

Marcus har varit superduktig hela dagen. Nu softar vi lite på hotellet innan kvällsmat. Vi ska vara på sjukhuset kl 9.30 imorgon.

 

Katetesering nästa vecka

Ja, då håller vi tummarna för att vi alla håller oss på benen så att vi kan genomföra kateteseringen nästa vecka.

Jag har startat en insamling genom Hjärt-lungfonden i Marcus namn.
Alla bidrag tas tacksamt emot.

http://egeninsamling.hjart-lungfonden.se/fundraisers/marcus-andersson/?term=Marcus+Andersson

Katetesering

Idag kom ny kallelse till katetesering i Göteborg. Vi skulle ha varit där i skrivande stund, men det blev inställt pga att rören i angliolab skulle bytas. Men så fick vi ytterligare ett telefonsamtal där vi KUNDE komma, för rören var bytta tidigare. Men då hade roddat om med jobbet både jag och C så vi bad om ny tid.

Måtte det bli gjort den här gången!

Magnetröntgen igen

Onsdag 26/3-2014
Imorgon åker vi än en gång till Göteborg för en magnetröntgen. Marcus hjärta är tippat framåt och lite roterat så det är svårt för vår hjärtläkare här i Karlstad att se ordentligt. En ren säkerhetsåtgärd alltså. Sen jag skrev sist så har vi varit med i TV4 Värmland igen i samband med ”Barnhjärtemånaden”. Skolan rullar på men det pågår en utredning om huruvida Marcus behöver ytterligare stöd eller inte. Han är hästlängder före sina klasskamrater i svenska och engelska, men efter i andra ämnen. Huvudsaken för oss är att han får den hjälp han behöver. Jag ska försöka komma ihåg att skriva när vi fått resultatet från magnetröntgen.

Känslor efter operationen

Måndag 1/12-2008
Så har vi varit hemma i en hel vecka. Operationen gick bra, men det här var det värsta vi varit med om under Marcus 3½ år. Operationen visade sig vara långt mer komplicerad att göra än vi hade en aning om. Det fanns också risk att det inte skulle gå att göra något och att Marcus inte skulle klara sig. Det har varit en pärs både för kropp och själ, för oss och alla våra nära och kära. Turligt nog gick det bra!!!!

Jag tror inte vi riktigt kan förstå själva vad vi varit med om. I fredags bröt jag ihop och bara storgrät. En reaktion på det som varit så klart. Marcus drömmer mardrömmar på nätterna, men mår i övrigt alldeles förträffligt med tanke på att det inte ens gått 2 veckor sen operationen. Fullt ös =) Vi märker en enorm skillnad på hans sätt att vara och han pratar mycket mer nu än innan. Vi har dessutom helt hoppat över middagsvilan sen vi kom hem från Göteborg. Visst är han trött men han ORKAR nu! Så himla underbart!!! Som sagt, det kommer att ta ett tag att smälta vad vi gått igenom. I fredags var det kontroll här i Karlstad och om 2 veckor är det dags igen. För att se att ingen vätska samlats.

Göteborg på måndag

Fredag 14/11-2208
Nu var det ett tag sen jag skrev här. Hösten har förflutit helt ok och Marcus har varit frisk från diverse förkylningar längre perioder än någonsin. Men just nu är han så klart förkyld. Och vi ska, om allt flyter på, åka till Göteborg på måndag. Det är dags för operation igen. Nu ska en bit av en muskel under klaffen i höger kammmare tas bort.

Jag kommer att ha tillgång till dator men skriver nog i gästboken till den här sidan istället för här, då datorn är lånad och jag vill inte ladda ner alltför mycket program i den. Så, vill du följa vår resa…läs i gästboken!!! (gästboken är tyvärr raderad nu).

Katetesering gjord..

Fredag 1/8-2008
Nyss hemkommen från en kateterisering i Göteborg. Läs mer om den genom att klicka på ”Kateterisering 2” i menyn.

Badat i sjön =)

Tisdag 15/7-2008
I morse ringde jag till Göteborg. Nu har dom just ringt tillbaka och nu verkar det som att det blir en kateterisering i slutet av v.31 eller veckan efter. Ser gärna att det blir veckan efter. Men skönt att vi inte behöver bryta semestern.

Marcus mår faktiskt ganska bra som vi ser det. Han blir inte blå om läpparna lika ofta nu. Däremot blir han ganska anfådd när han busar eller är ute och går. Det ska han så klart inte bli. Men efter förra besöket i Göteborg blev vi nog lite uppskrämda och har varit mer oroliga än vanligt. Nu känns det rätt ok. OCH….Marcus har badat i sjön =)

Inga roliga besked

Fredag 30/5-2008
Nyss hemkommen från Göteborg. Det var inga roliga besked vi fick. Marcus har antagligen en förträngning på lungartären. Eller så är muskeln förstorad. Det kommer att bli en kateterisering inom kort för att fastställa vad som är tokigt. Mår skit, gråter stup i kvarten. Det här skulle bli sommaren då Marcus fick bada i en sjö hur mycket han ville. En sommar då han fick sitta i strandkanten i sanden och gräva. Just nu känns det avlägset. Ännu en sommar på sjukhus om det som är fel inte går att åtgärda via kateteriseringen. Jag är så lessen och så trött. Älskade unge! Och inte mår jag bättre av att förstå att Storebror far väldigt illa av att ha en sjuk lillebror. Det har blivit påtagligt senaste månaden hur orolig han faktiskt blir. Skriver mer när jag smält det här.