Archive for Magnetröntgen

Magnetröntgen igen

Onsdag 26/3-2014
Imorgon åker vi än en gång till Göteborg för en magnetröntgen. Marcus hjärta är tippat framåt och lite roterat så det är svårt för vår hjärtläkare här i Karlstad att se ordentligt. En ren säkerhetsåtgärd alltså. Sen jag skrev sist så har vi varit med i TV4 Värmland igen i samband med ”Barnhjärtemånaden”. Skolan rullar på men det pågår en utredning om huruvida Marcus behöver ytterligare stöd eller inte. Han är hästlängder före sina klasskamrater i svenska och engelska, men efter i andra ämnen. Huvudsaken för oss är att han får den hjälp han behöver. Jag ska försöka komma ihåg att skriva när vi fått resultatet från magnetröntgen.

Magnetröntgen

Tisdag 1/2-2011
Jag ber om ursäkt för att jag inte skrivit något på ett helt år! Året som gått har varit lugnt och i december var vi till Göteborg för en magnetröntgen av Marcus hjärta. Vi for på onsdag eftermiddag och kom till Hotell Odin på kvällen. Marcus var inte alls sugen på att äta något i lobbyn så vi plockade med oss maten till rummet och käkade där. Vi somnade hyfsat tidigt och kände direkt att det var vettigt att åka dagen innan, för nu var vi ju på plats redan. Klockan 10 skulle vi vara på Drottning Silvias barnsjukhus. Ultraljud, EKG och undersökningar och sen bar det av till Nordstan. Marcus köpte sig Barba-stark på Åhlens och vi tog en burgare på Mac Donalds innan vi åkte tillbaks till hotellet. På fredag morgon var det dags att först göra en vanlig röntgen och sedan sövas. Marcus satt i knät på pappa när han somnade.

När Marcus sov gick vi till sjukhusets kafeteria och fikade. Sen gick vi tillbaks till dagvården och Marcus rum och väntade! Vid 12-tiden fick vi komma till uppvak. Efter en stund där fick vi åka ner till dagvården igen. Mat och kiss var kriterierna för att vi skulle få åka hem. I vanlig ordning tog det ganska lång tid innan Marcus behagade kissa. Vid 15-tiden kom det såpass att Marie var nöjd och vi kunde styra hemåt. Och som vanligt, när vi befinner oss i Göteborg vintertid och ska hem så är det väglag frå helvetet. Men hem kom vi och efter några veckor fick vi svar på magnetröntgen att allt just nu ser bra ut 🙂