Katetesering 3

Söndag 1/2-2015

Marcus drogs med en förkylning så innan vi chansade och åkte till Göteborg pratade jag med läkarna. Vi skulle ta en sänka på närmaste jouröppen vårdcentral. Vi fick en tid på Gripen. Eftersom det ligger i Karlstad, 2 mil hemifrån och ”på väg” till Göteborg så packade vi och åkte. Utifall att Gbg skulle säga ok efter provresultatet. Sänkan visade 9 och vi fick klartecken att åka.

Vid ca 19.30 var vi incheckade och klara på Hotell Odin.

Måndag 2/2-2015

Vi skulle vara på dagvården på Östra sjukhuset klockan 9 så vi gick upp 6.30 och åt en god hotellfrukost innan vi for iväg. På sjukhuset var det kontroller i form av EKG, ultraljud, röntgen, blodprov, läkarundersökning. Redan vid 14-tiden var vi klara med allt och fick åka till hotellet på permis.

Tisdag 3/2-2015

Marcus fick fasta från kl 00.00 men fick dricka klar dryck fram till 08.00. Ett glas äpplejuice fick han innan vi åkte upp till sjukhuset. Vi var framme i god tid så vi hann med lite lek på lekterapin (foton kommer). Bäst tyckte han om ”Sinnenas rum” och akvariet. Vid 10.20 sövdes han med mask eftersom ”flygplanet” slutat fungera. Det gick jättebra. Sitter just nu och väntar på att de ska ringa och säga att de är klara.

Uppdatering

De ringde i samma stund som jag skrev ovanstående (12.45) och vi fick gå upp till uppvaket. Marcus var vaken men väldigt arg på plåstren i ljumskarna. Ruskigt arg faktiskt. Efter en liten stund fick vi åka ner på dagvården och ett rum där. Nu gäller sängläge fram till 16.45 och att få igång kisseriet. Vi har även pratat med läkaren som gjorde kateteseringen och det verkar inte vara någon operation av hjärtat i sikte, vilket känns oerhört skönt.

Uppdatering

Direkt Marcus fick gå upp ur sängen gick han på toaletten och kissade =) Han fick ta på sig sina egna kläder och leka ute i väntrummet. 17.30 togs sista kontrollerna och vi fick åka till hotellet. Vi skulle inte behöva tillbaka på onsdag morgon utan bara ringa till Daghjärtvården och sen åka hem. Dock hade plåstret över ena såret lossnat på onsdag morgon så vi fick ta oss en tur upp till sjukhuset för byte av det.

9.40 satt vi i bilen och styrde hemåt. En fantastisk känsla att äntligen fått detta gjort och att det inte verkar vara någon operation på gång just nu.

One comment

  1. […] Katetesering 3 […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.