Magnetröntgen 3

28 oktober 2020 styrde vi återigen kosan mot Göteborg, men den här gången i en KIA, inte den gamla Scenicen. Den har vi pensionerat.

Den här gången åkte bara jag, Christer och Marcus. Storebror hade jobb att sköta så han fick stanna hemma.

Väl framme i Göteborg checkade vi in på Hotel Odin. På kvällen hade vi bokat bord på en tapasrestaurang i närheten. En helt ok kväll, men lite obehagligt för det var trängre än vi tänkt oss med tanke på Covid-19.

På torsdag var vi upp till sjukhuset och gjorde alla nödvändig förberedelser. Blodprov, röntgen, EKG och ultraljud. Och en genomgång för morgondagens baluns, nämligen en magnetröntgen i vaket tillstånd. Musik valdes och det blev den stora idolen Melanie Martinez så klart.

Kvällen spenderades på hotellet.

Tidigt på morgonen checkade vi ut från hotellet och begav oss till Drottning Silvias barnsjukhus. Alltså jag är sååååå stolt över Mackis. Han låg dyr still i över 1, 5 timme. Han sa efter ca 1 timme att han var hungrig. Sen gick det nog en kvar så sa han att han hade sjukt ont i ”röven”. Menade att det var hårt att ligga på britsen. Men han stod ut. Vi fick sitta med inne i rummet med lurar på öronen. Det var ingen behaglig upplevelse för oss så jag kan bara tänka mig hur det var för Mackis. Men han fixade det GALANT!

När det var färdigt var det upp på dagvården och egentligen bara ta bort infarten som man satt utifall att han skulle behöva sövas. Nu behövde ha ju inte det och ville väldans gärna bli av med nålen.

Vi styrde hemåt vid 12-tiden. I Trollhättan svängde vi av och åt lunch på Donken. Sen var det raka spåret till hem ljuva hem!

JUST JA! Vi träffade ju bekanta på sjukhuset! Lilly och Ann-Cherie! Vi har inte setts sen barnen var väldigt små. Sååå himla kul att ses, men hade givetvis varit roligare under andra omständigheter.

Som vanligt, oerhörd tacksam för att vi bor i Sverige och har den sjukvård vi har.